“Teleki téri mesék” – Vasárnap a Művész moziban.

Bár én még életemben nem voltam úgy moziban, hogy mire véget ért a film és kiléptem az utcára még világos volt, de a kényszer nagy úr.
November 23-án, reggel 9.30-kor még megtekinthető a Teleki téri mesék -című film a Művész moziban az idei Zsidó Filmfesztivál  keretében. A délutáni vetítésre már napok óta nem lehet jegyet kapni, ezért a nagy érdeklődésre való tekintettel – rendhagyó módon – kaptunk még egy időpontot a szervezőktől.

film

És hogy miről is szól a film?
Az utolsó józsefvárosi lakásimaház a Teleki tér 22-ben túlélte az elmúlt 100 év megpróbáltatásait, és ma is várja a látogatókat. Az új nemzedék utánaeredt az imaház történetének, akik egyszer csak azon kapták magukat, hogy beszélgetőtársaikban egy valaha tündöklő, “letűnt civilizáció” utolsó képviselőire leltek. Az akkor működő legnagyobb fővárosi piac környékén élő zsidóságot egy meglepően kiterjedt kóser infrastruktúra – pótimaházak, lakásimaházak, iskolák, kávékimérések, vendéglők, kisipari üzemek – szolgálta ki. Az interjúalanyok még élénken emlékeztek arra, milyen színes és pezsgő élet is folyt a háború előtti Budapest második legsűrűbben lakott zsidó kerületében. A “Teleki téri zsidó” szinte fogalom volt a pesti zsidó közbeszédben.

Íme a csapat:

Rendező: Spitzer Barbara
Gyártó: Gláser Jakab Emlekalapítvány
Producer: Durst György, Nico Di Biase, Mayer Gábor
Rendezőasszisztens: Mayer András
Vágó: Tóth Péter Pál
Operatőrök: Bordás Róbert, Kovács Claudia, Mayer András, Pápai Gergely, Seybold Sándor, Barbara Spitzer, Paul Mátyás, Vizkelety Márton
Steadycam: Pataki Ádám
Hang: Böhm Dániel, Nagy István, Pápai Gergely, Péchy Kálmán
Világosítás: Kovács Claudia, Harlon Samjudin
Fényelés: Berger Dániel
Hang utómunka: Péchy Kálmán

Várunk Titeket szeretettel és jó szórakozást!

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Comments Closed