Kóser tórák a Telekin

Cégünk rövid határidőre vállal tóraszállítást, szükség esetén javítással. Extrák: repülőtéri tóraírás, híres hasszid rebbe közreműködése, fotó-dokumentáció, buli (zenés felárral).

Hétfő későn este hazaérkezett a Teleki Téri Imaház 8.-as számú tóratekercse felújítva, Jeruzsálemből. Ezzel a tórafelújítási projektünk a végéhez ért. Célunk 2 darab tóra rendbetétele volt, hogy az I-ten tiszteleteken a szokásokhoz méltón, kettőt tudjunk használni.

A felújításban a MAZSIHISZ, valamint számos hazai és külhoni magán személy, közösségünk közeli és távoli tagjai támogatták segítséggel, pénzzel templomunkat.

Közel 30 sort sikerült eladnunk a 2 tekercsből, amelyekről hitelesített (aláírt és lepecsételt) egyedi oklevelet bocsájtottunk a tulajdonos rendelkezésére. Ezen felül több tucat betűt sikerült eladnunk egyesével, melyről szintén oklevél járt a tulajdonosnak.

Az első Tóra (1.-es számú) hazaérkezésekor fényes rendezvénnyel fogadtuk a kóser tórát, aminek befejezésében több illusztris személyiség között részt vett dr. Feldmájer Péter elnök úr, a felújítást jelentőseg támogató MAZSIHISZ képviseletében.

Fotók az eseményről

A második tóra (8.-as számú) hazaérkezése ennél jóval kalandosabb volt.

Michával, a szóferrel a schwechati reptéren sikerült találkozni, aki a Bostoner Rebbe kíséretében utazott Frankfurton, Mikulovon és végül Bécsen át Jeruzsálembe.

A reptéren egy CHECK IN pulton „ünnepélyesen” befejeztük a tóra javítását. A Bostoner Rebbe személyesen írta be az utolsó előtti betűt (egy vavot) és az utolsót Micha maga írta be. Ez után a reptér várójában ünnepeltük körtánccal a tórát.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Comments Closed