Péntek este – Kabbalat Shabbat

Az angol „TGIF” (Thank God It’s Friday – I-tennek hála, péntek van) kifejezés ezen a héten új árnyalatot kapott közösségünk tagjai számára. Több évtizedes szünet után élesztettük újra egy újabb ősi hagyományt ezen a héten a péntek esti ima és az azt követő kiddus valamint szerény, de meleg péntek esti étkezés személyében.

Ami engem illet, szerintem mindenki, aki részt vesz az istentiszteleteinken „előkelőség”, és ezért nyugodt szívvel állíthatom, hogy jelentős számú VIP vett részt az eseményen, de nem fárasztanék senkit névsorokkal.

A résztvevőket elbűvölte az este hiteles aurája, és a meleg és otthonos hangulat, amit létrehoztunk.

„Micva goreret micva” – „egy pozitív cselekmény újabb pozitív cselekményt hív életre”, bölcseink ezen különösen éleslátó nyilatkozata sejteti, hogy egy egyszerű, de erényes aktusnak lehetnek tovagyűrűző pozitív hatásai. Még egy egyszeri, szerény aktus is képes, katalizátorként szolgálni valami nála sokszor nagyobb létrehozásában, és a folyamatot elindító aktusnál összehasonlíthatatlanul magasztosabb állapot létrejöttében. (Lásd a Mr. végzet c. filmben: Larry Burrows [James Belushi])

Minden egyes sikeres rendezvény, arra inspirál minket, hogy folytassuk és a szervezzünk még több eseményt. A korábbi rendezvényeink további események létrejöttét ösztönözték, ami a péntek esti vezetett I-tentisztelet felé vezetett, amelynek eredményeként ezentúl havi egyszer péntek este is összejövünk imádkozni, melyet kiddus és vacsora követ. Ez a havi egyszeri rendezvény vélhetőleg idővel a heti péntek esti imához vezet, ami tovább vihet minket…

Nagy hálával üdvözlök ezért mindenkit, aki részese ennek a reneszánsznak, enneaz izgalmas projektnek, melyben közösségünkből egy teljes értékű, működő, zsidó kehillah válik!

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Comments Closed