Kémény bélelés – fejújítás update

Folytatódnak a felújítási munkálatok a Teleki téren, most érkeztünk el arra a pontra, hogy a közösségi helyiség fűtésének nekiálljunk. Egyszer cirkó fűtése lesz ennek a helyiségnek, és még egyszerebb az egész templomnak.

A magyar ipart erősítendő vásároltunk egy (Vara-) FÉG kazánt, ami kb. kétszer akkora, mint versenytársai, áráról semmit nem lehet megtudni online. Ráadásul kiderült, a fég központja ma az egyik régi telep egy épületének egy raktárából OSB lappal leválasztott 2 asztalos irodájából áll, Janibácsi, és Marika viszi az ügymenetet, Marika füstöl, és ügyintéz, Janibácsi pedig ingázik a „labor” és az iroda között. A területen ajtónyitómesterrel, könyvelőcéggel és még 1-2 hasonlovakkal osztoznak, a Fáy utcában.

Azért FÉG kellett, mert úgy tűnt, megfizethetően csak ő képes a földszintről az égésterméket ventilátorral kitolni a tetőig.

A kéményesek, akik lehúztak egy flexibilis csövet a padlásról (A: nem bélelés hivatalosan, csak a köznyelv mondja annak, valójában kémény építés a tevékenység minősítése) pedig 1 nap alatt elintézték a közvetlen elérést a felsőbb régiókkal.

Mostmár csak gáz kell, radiátorok, és sok pénz, hogy aztán egyszer fűtés is legyen :D

Ím egy pár fotó a készülődésről:

A bejegyzés kategóriája: teleki shul
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Comments Closed

Responses to Kémény bélelés – fejújítás update

  1. Arnold szerint:

    A FÉG központja Ócsán van, nem a Fáy utcában!
    http://www.feg.hu/feg.php?page=kapcsolat

  2. Arnold szerint:

    Erről még én se hallottam:)
    De látom, a bejegyzésben is javítva lett – fő a pontosság!:)