Kollektív Együtthatás konferencia

Elmúlt vasárnap a Corvin áruház 3. emeletén működő kultúrközpontban, a MÜSZI-ben tartottak ismerkedő estet a pesti zsidó ifjusági szervezetek, a Bálint ház szervezésében. A viszonylagos kapkodás után összerántott konferencián amit a Lag Baomeri rendezvények idejére időzítettek, az idő szűke ellenére elég sokan megjelentek.
A konferencia alapvető célja az volt, hogy végre megismerkedjen egymással mindaz, aki ma aktívan szerepet vállal a zsidó ifjúsági színen. Bár a Telekit és másokat direktbe nem hívták meg, ennek oka egyszerűen annak tudható be, hogy soha senki nem szedte össze a csapatokat egy listára, ahogyan ezt Fritz Zsuzsa, a Bálint ház vezetője elmondta, és nem mindenkiről tudtak a szervezők, vagy egyszerűen nem jutott eszükbe mindenki. Szerencsére mégis értesültünk, és hárman is képviseltük a Teleki közösségét.
A szervezők első körben a következő szervezeteket rántották be:
Hanoar Hatzioni, Hasomer Hacair, Haver alapítvány, Taglit, MiNYanim, Tikkun Olam, JMPoint alapítvány, Maccabi VAC, Szarvas.

A kezdeményezésnek örülünk, legközelebb majd segítünk a szervezésben, hogy jobban sikerüljön ;)

Update: Minden látszat ellenére, nem a Bálint Ház szervezte a konferenciát  Minden fentebb felsorolt szervezet egyenrangú félként vett részt a szervezésben, a Bálint Ház nem is vett részt. Fritz Zsuzsa a szarvasi tábor és a Bálint Ház közös madrichképzését képviselte, nem a Bálint Házat. Bár mi elég későn értesültünk az eseményről, és a programról, meghívott szervezetekről, előadókról az eseményt megelőzően nem kaptunk tájékoztatást, (az eseményre Gábort hívták, mint MiNYanim résztvevőt, a MiNYanimot képviselni,) az esemény január óta szervezés alatt állt, nem kapkodásban született.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Comments Closed