Megnyitottunk

A Teleki téri zsinagóga felújított közösségi szobája megnyitotta kapuit :)

Tegnap, a hóesés ellenére rengetegen jöttek el, hogy részt vegyenek az ünnepségen. Az egykori női részből kialakított új közösségi szoba zsúfolásig megtelt emberekkel. Az esti ima után megkezdődött az avató ünnepség. Először az ortodox hitközség elnöke, Herczog László mondott beszédet, melyet 10 szefárd rítusú imakönyv adományozásával fejezett be. Utána Sholom Hurwitz rabbi dvár torája következett. Ezután Steiner Péter foglalata össze a zsinagóga történetét. Végül Mayer András beszélt a felújítás előtti állapotokról, és a felújítás menetéről, valamint megköszönte támogatóinknak, hogy mindezt lehetővé tették.
Ezután már semmi más dolog nem volt, mint enni-inni és örülni. Ezt is megtettük, így használatba vétetett a régi-új kék szoba. Közösségünk tehát nemcsak hogy él, de gyarapszik is. Sok szeretettel várunk mindenkit szombat délelőttönként 9 órától imával, kávéval és sólettel. Gyertek sokan, legyetek részesei a Teleki téri imaház újjáéledésének!

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Comments Closed

Responses to Megnyitottunk

  1. WayneTata szerint:

    Azt gondoltam jó lenne egy kis angol tartalom is: http://jta.org/news/article/2009/08/19/1007359/in-budapest-a-hunger-to-keep-the-faith ezt szerintem jó lenne itt is hagyni, meg ki is tenni a tartalmát…